Ugrás a fő tartalomra

Mert megtehetem

Nemrég reagáltam egy exprosti levelére a volt klienseinek, akkor most jöjjenek a pasik és az ő briliáns meglátásaik nőkről és férfiakról, hülye picsákról és hős lovagokról a napokban történt, M3-ason megesett, cserbenhagyásos gázolás kapcsán.

A Férfihang nevű antifeminista magazin nem bírta megállni, hogy ne költse tovább a sztorit, ne adja hozzá a magáét, levonja a konklúziót, hogy a történetben csakis egy Miss Picsa és egy Erőszak Árán Is Nőket Óvó Úriember szerepelhet Az M3-as baleset margójára című cikkében.

Először is, az egyértelmű, hogy a csaj baromságot csinált. Éjszaka az autópálya szélén kóvályogni nem életbiztosítás, nem csak a saját életét, de másokét is kockára tette, meg is fizetett érte, halott. Egy 20 éves fiút is belekevert a magánéleti drámájukba, egyetértek azokkal a véleményekkel, hogy a gázoló valóban csak rosszkor volt rossz helyen, nem számíthatott rá, hogy egy gyalogossal találkozik az út szélén, nem hibás a lány haláláért.

Na de nézzük, mit mond erről a Férfihang.

Az, hogy a Tankcsapda együttes gitárosa hívta meg a koncertjükre a lányt, majd ugyanő találta meg a holttestét a baleset után, ez – noha furcsa egybeesés, mégsem a legérdekesebb információ az esetről. Az már annál inkább, hogy az áldozatot is szállító gépkocsit a lány barátja vezette és a pár állítólag komolyan összeveszett, a férfi félreállt, hogy megbeszéljék a dolgot, mire a lány, aki ittas is volt, dühös is, kikapta a slusszkulcsot, majd kiszállt az autóból és bezárta oda a barátját. Ezután nekiindult az autópályának…

Hogy a másik ember szabad mozgásban való korlátozása nem szép dolog, meg ugye, bűncselekmény is, továbbá az autópályán tilos gyalogosan közlekedni, ez mindenki számára egyértelmű. Mindenkinek, kivéve ennek a nőnek, aki az adott helyzetben úgy vélte, amit tesz, az a lehető legjobb és neki azt szabad. Vagy legalább is lehet.

És valóban, megtanulhattuk, hogy a mai világban a liberális agymosástól elhülyült fiatal nők megszokták, hogy nekik mindent szabad. Mindent is. Azonban bezárni egy férfit az autóba és otthagyni, majd nekiindulni gyalogszerrel az autópályának, ahol a 120-130 km/h- val suhanó járművek vezetői nem számítanak és nem is számíthatnak gyalogosra, ez már a hihetetlenség határát súrolja. Abban is biztosak lehetünk, hogy a lány barátja, ha ugye lehetősége lett volna, vitát félretéve rohan, hogy a nőt levigye az úttestről. Akár erőszakkal is! Ami ugye csúnya dolog a nőkkel szemben.

Tehát a nő azért tette, mert neki mindent is szabad. Ennyi. Egy nő az ennyi. A rohadék megölte magát, mert azt hiszi, olyan különleges hópihe, hogy neki ezt is szabad.

Nem tévedett, mert egyébként bármikor megteheti nem csak egy nő, de akár egy férfi is. Ez jogodban áll, vállalod a következményeit, azaz hogy beledöglesz, hátrahagyod a szeretteidet, meg esetleg el kell számolnod a Magasságos előtt a bűnöddel, miért is kevertél bele a kis öngyilkos akciódba ártatlanokat is. De valóban megteheted, ez nem női kiváltság, megnyugtatnám a cikkszerzőt: ez neked is jár, nem kell irigykedni.

A lány barátja- nos ő megmenthette és minden bizonnyal meg is mentette volna, ha… ha nem a lány maga zárta volna be őt az autóba. 

Milyen szép is ez, nem? A férfi biztos, hogy megmentette volna, ha a nő nem akadályozza meg ebben. Biztos. Miért? Mert férfi. A cikkíró világa roppant egyszerű: a nő ostoba picsa, a férfi pedig a megmentő. Mert ő úgy gondolja. Meg a többi is.

Valakit bezárni a kocsijába és ott hagyni valóban elég rusnya dolog, bűncselekmény. Miért tett ilyet? Talán, mert tényleg egy hisztis picsa volt. Talán, mert sokat ivott, felhúzta magát és csinált egy baromságot, aztán tíz perc múlva visszabaktatott volna és bocsánatot kér, vagy a férfi tőle. Vagy esetleg komolyabb oka volt rá. Nem tudjuk, sosem fogjuk biztosan tudni. A lány már nincs, tehát azt kell igazságnak elfogadnunk, amit az elhunyt barátja mesél. Egyedül ők ketten, a Jóisten és a Férfihang tudhatja, mi zajlott abban a kocsiban, bár utóbbit azért nem tartom túl megbízható forrásnak. Az ő értelmezésükben a nő az ördög, a férfi az angyal.

És akkor ne is említsem, hogy a Megmentő Férfi karaktertől maga a gázoló is igen messze áll, mert bár magam sem tartom hibásnak a lány haláláért, de a helyszínről elmenekülős, felelősséget nem vállalós magatartás nem éppen férfias. Mivel magyarázza ezt a Férfihang? Sokkot kapott. Ügy megoldva, a hímnemű tette kimagyarázva. A cikkszerző beszól az Indexnek is, azzal vádolja, hogy elferdítette a történetet, hiszen szkippelte a kocsiba zárós szálat, a Férfihang viszont azt sunnyogja el, hogy a szegény, megrettent huszonéves azonban hazarohant és senkinek sem szólt a tettéről, csak állítja, hogy épp már pont a rendőrségre indult volna feladni magát, mikor rátörték az ajtót. A poszt írója gúnyosan meg is jegyzi, hogy a fiatalember nyilván nem azért hagyta ott az áldozatot mindenfajta segítségnyújtás nélkül, mert egy nő élete nem számít, nem ezt gondolta magában. Nos, úgy vélem, ha már a lánynak nem jár ki, hogy csak egy pillanatra elgondolkozzunk azon, hogy nem pusztán HP volt, hanem okkal zaklatta fel magát annyira, hogy az egyik legnagyobb hülyeséget megcsinálta, amit ember elkövethet, akkor akár azt is feltételezhetjük ugyanekkora adagnyi rosszindulattal, hogy a gázolónak a női élet valóban nem számít. Úgy érezte, megtehette. Neki mindent is szabad. Nem tartotta bűnösnek magát, és ezzel lezárta magában az ügyet, hiszen a férfiak már csak ilyenek ugyebár...

Régóta gondolkozom ezen a feminizmus-antifeminizmus dolgon, készülök is egy bejegyzéssel a feminizmusról, ahogy én látom, és amit szerintem elkövet ellenem, viszont épp az ilyen húzásai miatt nehéz szimpatizálnom az ellentáborral. Nem gondolom, hogy csak, mert valaki nő, egy szent. Nem gondolom, hogy csak, mert valaki férfi, bűnös. De nem hiszem, hogy fordítva igaz volna, amit viszont az antifeminizmus hirdet már ezzel a cikkel is. Az én agyamban ez a történet is úgy áll össze, hogy egy ember meghalt. Nem az a lényeg, hogy nő, hanem hogy egy érző, emberi lény volt a maga hibáival és erősségeivel, aki ivott és nem tudhatjuk, mi vitte rá, hogy ilyen hirtelen, meggondolatlan dolgokat megtegyen. Abban sem hiszek, hogy egy férfi számára felmentést ad az alkoholos befolyásoltság, egy nőnél pedig nem szabad figyelembe venni, hogy talán ő maga sem úgy viselkedett miatta, ahogy egyébként szokott. Ez kettős mérce.

A Férfihang döntött, kimondta az ítéletet: hülye picsa, akit a férfiak megmentettek volna saját magától, hősiesen vállalva az erőszakhoz folyamodást is, legalábbis az az egy biztosan. Hát lehet ennél képmutatóbb, szexistább, mocskosabb cikket írni egy ember halálának ürügyén? Kötve hiszem.

Megjegyzések

  1. A Férfihang abba a hibába esett, hogy ugyanazt követi el, amiért máskor joggal kárhoztatja a feministákat.

    Ha az eset fordított "leosztásban" történik, akkor a feminista szirénakórus bizonyosan felharsan, válogatott hazugságokkal átszőtt cikkekben mocskolva az összes férfit azért, mert egyikük bűncselekményt kövtetett el azzal, hogy bezárt egy nőt az autóba. A haláláról persze maga tehet, meg a mocskos gázoló, aki szintén férfi.

    Mindez azonban nem alapozza meg azt, hogy a Férfihang most, mintegy megelőző ütésként, ugyanezt elsüti a megtörtént esetre. Mert az igaz, hogy a nő bűncselekményt követett el, és hülyeséget csinált, és hogy ilyesmiért többnyire egy nő kisebb büntetést kap, ha elítélik, mint egy férfi - a konkrét esetben azonban úgy ítélkezik a cikkíró, hogy nem tudjuk, és nem is biztos, hogy megtudjuk, hogy miért tette. Ez így simán csak kegyeletsértés és kísérlet arra, hogy ebből a tragédiából érvet gyúrjon a feminizmus ellen. Pont ugyanazt a kártyát húzta elő a cikk írója, amit a feministák szoktak, és ekként sajnos nem is különb náluk.

    A lány nyugodjon békében, a - szerintem - vétlen gázoló (és amennyire lehet, a bezárt barát is) pedig remélem, egészséges lélekkel kerül ki a végén az eljárásból, és felmentik. A halott lány anyja megbocsátott neki, ez a lényeg.

    VálaszTörlés
  2. Azért nem kéne Benedek Elek összest idefantáziálni!
    Tény: Összevesztek. Hogy min, arra csak konfabulálhatunk. A fószer a leghelyesebb módon nem a sztrádán, menet közben rendezte le a konfliktust hanem félreállt egy kitérőbe. És innen MINDEN a nő sara!
    (na jó, a segítségnyújtás elmulasztása nem. A gázoló 100% hogy piás volt vagy volt benne anyag, azért lépett le egy kristálytiszta helyzetből)

    Csóközön!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. "A fószer a leghelyesebb módon nem a sztrádán, menet közben rendezte le a konfliktust hanem félreállt egy kitérőbe. És innen MINDEN a nő sara!"

      Igen, és Seri sem írt mást. Nem ő konfabulált, hanem a Férfihang szerzője, aki azt állítja, hogy a srác biztos megmenti a nőt, ha az nem zárja be az autóba.

      A gázoló meg nem kellett, hogy piás legyen, van olyan, hogy bepánikol. Ha piás lett volna, akkor kötelezően le kellett volna tartóztatni, mert úgy már elérhetné az 5 évet a büntetési tétel. (A "sima" segítségnyújtás elmulasztásánál 3 év a max., ha nem változtatták meg az utóbbi pár évben.)

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Megasztár 1. rész

Mint azt tudjátok, főállásban csoportszexszel foglalkozom, 1:1 felállást jóval ritkábban vállalok el, egyszerűen, mert nem éri meg anyagilag. A kettecskén szex legtöbb esetben egy filler . Komolyabb munka előtt vagy után, esetleg két nagyobb akció között, ha épp már úgyis arra járok, ha épp úgyis hosszabb üresjárat lenne, ha épp többet fizet érte, mint indolt volna, vagy a csoportból valaki privátba akar menni... olyankor belefér. Átgondoltam, miféle felkéréseim is voltak az elmúlt időszakban, gondoljatok rá úgy, mint a Megasztár 1. részére, tudjátok, amikor némely versenyzőtől egyszerűen csak annyit kérdeznétek, hogy " de miért? " Az önjelölt pornósztárok Vannak ezek a fickók, akik gyűjtik a dugásaikról készült felvételeket, egy részük csak saját magának, a többiek pedig, feltételezem, meg is osztják ezeket az ismerőseikkel vagy beküldik pornóoldalaknak (pedig az tiltott), emiatt az egész csak arról szól, hogy ők a saját jövőbeli énjüknek próbáljanak megfelelni, an

Életjel

Gáz, hogy egy hónapja posztoltam utoljára, pedig azért zajlott az élet, csak hát a lustaság, nem a blogból élés, mint rosszabb helyeken... :) Ott tartottam legutóbb, hogy van ez az élményhajhászat projekt, amiről a német kolleginák csupa szépet és jót mondtak, hogy igen, van rá érdeklődés, izgalmas találják a vevők az ötleteket, sajátokat is hoznak. Pár hétig teszteltük, de már az első héten látszott, hogy ez egy működő dolog lehet, úgyhogy nekiálltunk mi is, hogy törvényes keretek között megvalósítsuk. És persze itt kezdődtek a problémák! Mert nem úgy van az, hogy csak kitalálod magadnak és csinálod, ahogy jónak látod, dehogy! Létre kell hoznod egy új céget, meg kell felelned különböző követelményeknek és előírásoknak, hiszen többek között utaztatsz, vendéglátózol, programszervező vagy, biztosítást kell kötnöd, felelősséget kell vállalj minden apróságért te magad. Még az sem mindegy, hány fokot fúj az autó klímája, amivel a vevőt elviszed a helyszínre, na itt kaptam agyfaszt, de

Pasiügy

Az egyik legzavaróbb dolog az emberekben, hogy amikor a barátomat említem, rögtön megjelenik előttük egy kép valami striciről. Vagy egy kidobóról. Vagy valami kokós bűnözőről. Igazából mindennek képzelik, ami rossz, mert mi más lehetne egy pasi, aki prostival jár? Az én párom messze áll ezektől a karakterektől, de az biztos, hogy egy egyedi és megismételhetetlen hópihe. Teljesen átlagos, kisvárosi családban nőtt fel, igazi nyárspolgárok a szülei, amivel ő nem tud azonosulni. Ő nem az a típusú ember, akinek egyébként nagyra törő vágyai volnának, nem akarta soha bejárni a fél világot, nem akart hihetetlen karriert befutni, nem akart kacsalábon forgó palotát és luxusautót, csak ösztönösen, hogy szeret élni és azt igyekszik megvalósítani. Ha munkáról van szó, ő az év dolgozója - szó szerint, egyszer tényleg megkapta a plecsnit. Az a fajta, aki sosem késik, aki mindig bevállalja a túlórát, aki utálja a lógósokat, a link alakokat, a hazugokat, a folyton kifogásokat keresőket, megveti ők

Ez húzós lesz (1. rész)

Nem, még mindig nem arról fogok írni, amit amúgy egyes emberek már találgattak, azaz hogy mi durvát is csináltam a múltbeli munkám során, ami után hosszú szabira mentem. Nem, nem, nem, azt lezártam, átrágtam, nem éri meg megosztani, bocs. Viszont hosszú poszt lesz és egész másról fog szólni, illetve úgy is fogalmazhatnék, hogy valami olyannak a kezdete, amiről inkább egy tök új blogot kellene nyitnom. Ez tervben is van, mert totál nem illik ennek a profiljába az egész, már ha van olyanja neki, amiben szintén nem vagyok biztos. Általában csak firkálgatok mindenféléről. :) Ezt még átgondolom. Amiről én úgy döntöttem, hogy írni fogok ezentúl (ide vagy máshova), az egy olyan probléma, sorsfordulat, ami még nekem is új. Relatíve. Fél éves körülbelül, már amióta ezzel foglalkozom aktívan. Kérem ezért azt, aki olvassa, hogy ne tekintsen úgy erre az irományra, mint valami tudományos beszámolóra, vagy egy mindenre választ adó posztra, mert én még nem vagyok ott. Összeszedem, amit t

Nem tudok kitörni

Ez az a mondat, amit már mindenki ezerszer hallott, dokukat is forgattak belőle, és engem személy szerint halálra idegesít. Miért? Mert kamu. Hagyjuk most az egyedi eseteket és a kényszerítetteket, akik a prostituáltak között egyébként is a kisebbség, valójában a kurvák 90%-a önkéntes. Boncolgathatjuk, mit jelent az önkéntesség, lehet, hogy van benne gazdasági kényszer, de ennyi erővel az utcaseprő és az árufeltöltő is megmentendő, az emberek többsége sosem lesz teljesen elégedett a munkájával vagy a társadalmi státuszával. A prosti legalább jól keres, igen, még a sarki is ahhoz képest, hogy saját erejéből mennyit kaparna össze a csavargyárban. A nem tudok kitörni a valóságban azt jelenti, hogy "nem igazán vagyok kibékülve a helyzetemmel, ciki ez a meló, de még nem ajánlottak olyat, ami miatt kiszállnék", vagy még ennyit sem. Elmesélek egy történetet, ami ismerősi körön belülről jön. Van egy német, barátnőfílinges prosti, aki EU-n kívüli országból származik, eredet